XOPQBNMKK
Bronnen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Eric Hornstra   
woensdag, 19 mei 2010 20:50

- Het samenstellen van de Hornstra-tak (voorouders van nr. 4 in deze kwartierstaat) is een optelsom van het werk van mijn broer Hans Hornstra en ondergetekende.

Er zijn ook bevindingen van anderen gebruikt. De voorouders van nr. 65 Marijke Doekes Bruynsma zijn uitputtend beschreven door Johan Nota in het Genealogysk Jierboek 1999 (uitg. Fryske Akademy, Ljauwert). Voor mijn broer en ik liep het spoor dood bij vader Doeke (nr.130). Alle oudere gegevens zijn dus afkomstig van de hierboven genoemd J.Nota.

Waar het Tjalling Lases (nr. 546) en zijn voorouders betreft vond ik veel extra gegevens op www.kleinekerkstraat.nl.

nr. 70 Aant Lykles Schaper en zijn voorouders had ik al redelijk in kaart, maar Sietze Elsinga (www.betuwe.net/~elsingkb) had enkele waardevolle aanvullingen.

Als lid van de Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen heb ik veel aanvullingen gevonden in de publicaties en archieven van de vereniging, maar ook privé-sites als die van Robin Houben, Rob Zaaijer, Robert Korving, W.P.Jansen en de kwartierstaat Both-Wilhelm waren tot steun.

- Aan de Versantvoort-tak (voorouders van nr. 5 Ria Versantvoort) hebben mijn broer en ik weinig gedaan, omdat de ooms Arie en Jan Versantvoort hier als genealogen veel tijd in hebben gestoken.

De cd-rom `Afstammingsreeksen van de hertogen van Brabant` (uitgave Nederlandse Genealogische Vereniging) ondersteunt de eerdere ontdekking van twee bastaardlijnen naar resp. hertog Jan I en Jan II van Brabant.

- Voor de vooroudergegevens van Susan Viëtor (nr. 3) heb ik - vooral waar het illustraties en speciale gebeurtenissen betreft - gebruik gemaakt van het document Geschiedenis van de familie Viëtor uit Wolfhagen van 1582 tot heden , geschreven door Wilco A. Viëtor (uitgave juli 2001). Voor de 17e eeuwse Duitse personen in deze tak was Maike Palmüller (www.geneanet.org/powerloewin) de bron voor een flink aantal aanvullende gegevens.

Bij het speuren naar voorouders van Jacob Hendrik Willem van Dijk (nr.26) stuitte ik op de volgende websites www.robgomes.nl/tng (Spinhoven-tak), www.camerama.demon.nl/gei/hs1/ (Geitenbeek-tak), home.tiscali.nl/~schim59 (Van Overeem-tak) en www.zuiderent.ch/kwst (voor de familienamen Blootenburg en Van Triest). Omdat dit allemaal voorouders van mijn vrouw zijn die buiten mijn onderzoeksveld vallen, zijn de gegevens vrijwel volledig van bovenstaande sites afkomstig.

Laatst aangepast op donderdag, 12 augustus 2010 08:35
 
© erichornstra.nl
Login